Search
Close this search box.

راهنمای انتخاب اسم برند در ۲۰ دقیقه

نحوه انتخاب اسم برند

لیست مطالب

اپل، استارباکس، دیزنی، نتفلیکس، همه نام‌های تجاری مشهوری هستند که حتی با یکبار شنیدن در خاطر افراد میمانند. بسیاری از افراد معتقدند، در آغاز یک کسب و کار انتخاب اسم برند جزو سخت‌ترین کارها به حساب می‌آید زیرا این نام شناسنامه و معرفی خواهد بود که سایرین برند را با آن بشناسند. اما آیا فرایند یا آزمون خاصی برای انتخاب نام‌های به یادماندنی و جذاب وجود دارد؟ اصلا تکنیک‌های انتخاب اسم برند چیست و چگونه باید بهترین و مناسب‌ترین اسم را انتخاب کنیم؟ در ادامه مقاله ما را همراهی کنید تا به تمامی این سوالات پاسخ دهیم.

روش انتخاب اسم برند

همانطور که می‌دانید نام تجاری یک شرکت، مشخص‌کننده محصول یا خدمات خاص برند است و آن را از برندهای مشابه در یک دسته متمایز می‌کند. بنا به یک باور اشتباه، بسیاری از افراد تصور می‌کنند که انتخاب یک نام خلاقانه موفقیت بزرگی برای برند را به دنبال خواهد داشت در حالی که در اکثر مواقع نام تنها بخشی از یک تجارت و فرآیند گسترده است. در واقع، بسیاری از نام‌های تجاری مشهور تنها پس از تجربه یک محصول یا خدمات باورنکردنی به یاد ماندنی شدند. به عبارت دیگر، بیشتر نام‌های تجاری فقط به این دلیل مشهور هستند که اولین محصول آن‌ها در میان مردم محبوب بوده است.

انتخاب نام برند مناسب

علاوه بر این، شما می‌توانید هر زمان که خواستید نام تجاری خود را تغییر دهید. مانند بسیاری از برندهای بزرگ مانند نام گوگل با نام اولیه BackRub، پپسی Brad’s Drink و اینستاگرام Burbn، شما نیز می‌‌توانید در صورت ندیدن نتیجه مورد نظر در انتخاب اسم برند خود تجدیدنظر کنید. بنابراین مهم نیست که از ابتدا به دنبال یک نام تجاری بی‌نقص باشید، بلکه مهم‌ترین امر این است که شما بتوانید تبدیل مشتری بالقوه به بالفعل را به خوبی انجام دهید و فروش خود را بالا ببرید. توجه کنید از آنجا که نام انتخابی هر برند به همراه لگوی اختصاصی آن در دفاتر رسمی ثبت می‌شود، باید مراقب تشابهات اسمی یا لوگویی در انتخاب اسم برند خود نیز باشید و تا جایی که ممکن است نام خاص انتخاب کنید.

بایدها ونبایدهای انتخاب اسم برند

اجازه بدهید با شما روراست صحبت کنیم، هیچ چهارچوب و قانون خاصی برای انتخاب نام مناسب برند وجود ندارد. مثلا بسیاری از برندها مثل آدیداس، نام مستعار بنیان‌گذار خود را انتخاب کرده‌اند یا موضوع برند را به شکل اختصار درآورده‌ و به عنوان اسم برگزیده‌اند. در ادامه ما به شما یک راهنمای انتخاب اسم برند ارائه می‌دهیم تا بدانید چطور نامی را انتخاب کنید که در میان میلیون‌ها لگو و برند دیگر بدرخشد.

بایدهای انتخاب اسم برند

در یاد مخاطب بماند

حتما تا به حال با این موضوع مواجه شده‌اید که نظرتان به یک آگهی جلب شده اما چون نتوانستید نام آن را به خاطر بسپارید در پیدا کردن برند نیز با مشکل مواجه شدید. درست به همین دلیل ما  به شما می‌گوییم انتخاب نامی که مشتری نتواند به راحتی به خاطر بسپارد علاوه بر آسیب به برند، دسترسی به وب سایت، تبدیل شدن به مشتری و به طور کلی آغاز را سفر مشتری بسیار سخت می‌کند. بنابراین، به جای انتخاب یک نام تجاری با الهام از ریشه‌شناسی کلمات یونانی همراه با نام خیابانی که در آن بزرگ شده‌اید، چیزی را انتخاب کنید که به راحتی در خاطر مشتری ماندگار شود.

متمایز باشد

نام تجاری انتخاب شده باید تمایز را به مخاطبان خود نشان دهد. اسم برند شما شاید اکنون در شهر و محله خاص به نظر برسد اما آیا در سطح بین‌المللی نیز منحصربه‌فرد است؟ بنابراین همان ابتدا در انتخاب اسم بزرگ فکر کنید و تا جایی که ممکن است نامی را برگزینید که دیگران انتخاب نکرده‌اند. بدین صورت مشتریان شما در هر شهر و مکانی که بروند با دیدن نام برند، آن را می‌شناسند و خرید می‌کنند.

 مخاطب را علاقمند کند

یک نام خوب باید مردم را در مورد اینکه برند چیست علاقه‌مند کند. به عنوان مثال، وقتی متوجه شدید که Purple یک شرکت تشک است، احتمالاً دوست دارید بدانید که چرا آن‌ها این نام را دارند. همانطور که می‌بینید بعضی نام‌ها مخاطب را جذب و آن‌ها را برای شنیدن داستان برند کنجکاو می‌کنند و این ویژگی نام بسیاری از برندهای بزرگ است.

معنی داشته باشد

نامی که برای برند خود انتخاب می‌کنید، باید به کاری که کسب و کار اصلی شما انجام می‌دهد مربوط باشد. لازم نیست نام برند با محصولات مستقیم و کلمه به کلمه مطابقت داشته باشد، بلکه باید از خلاقیت و طوفان فکری استفاده کنید تا بتوانید یک نام مرتبط و معنی‌دار پیدا کنید. به عنوان مثال، کمپانی بزرگ نایک نام خود را از الهه یونانی پیروزی الهام گرفته است. توجه کنید در صورتی که اسم نامرتبطی انتخاب کنید خطر سردرگمی مردم و از دست دادن مشتریان وجود دارد.

انعطاف‌ پذیر باشد

انتخاب اسم برند شما باید به گونه‌ای پیش برود که بتواند با نیازهای کسب و کار شما در طول زمان سازگار شود. در ابتدای آغاز کسب و کار شاید تجارت شما به یک حیطه خاص محدود شود اما شک نکنید که در صورت گسترش برند، شما با محصولات متنوع‌تری روبه‌رو خواهید بود بنابراین نام برند نیز باید از انعطاف‌پذیری برخوردار شود و بتواند تغییرات جدید را در خود حل کند.

بایدها و نبایدهای انتخاب اسم برند

نبایدهای نام برند

کل ماجرا را بگویید

نام برند به تنهایی نمی‌تواند تمام بازاریابی شما را انجام دهد. بنابراین هرگز نباید مسئولیت گفتن کل داستان در مورد شرکت خود را بر عهده نام قرار دهید. بیاید تا با یک مثال موضوع را واضح‌تر کنیم.

ساعت پنجم نام یک برند مشهور ساعت آمریکایی است. همانطور که می‌بینید این نام ارتباط زیادی با کار برند دارد زیرا به شما می‌گوید چه زمانی فروش دارند (پنجم ماه) و این فروش چقدر طول میکشد (پنج روز). همچنین با استفاده از عناصر منطقه مد نیویورک در خیابان پنجم، فضایی از مد را به مخاطب منتقل می‌کند. این نام با وجود اطلاعات بسیاری که به مخاطب می‌‌دهد اما مخاطب به‌یکباره متوجه موضوع نیز نمی‌شود. بنابراین مخاطب با شنیدن این نام کنجکاو است تا بیشتر در مورد آن بداند.

پر زرق و برق باشد

در حالی که یک نام تجاری کسل‌کننده می‌تواند به تجارت شما آسیب بزند، یک نام پر زرق و برق می‌تواند برند شما را از بین ببرد! نام برند هرگز نباید توجه مخاطب را از عملکرد اصلی یا محصولی که کسب و کار شما ارائه می‌دهد منحرف کند.

کارها را به تاخیر بیاندازد

انتخاب نام تجاری چالش برانگیز است. اما این چیزی نیست که شما هفته‌ها و روزهای طولانی روی آن وقت بگذارید و خود را غذاب دهید! نام برند همیشه قابل تغییر خواهد بود پس هرچه سریع‌تر کسب و کار خود را آغاز کنید و منتظر الهام شدن یک نام بی‌نظیر نمانید. بسیاری از برندهای بزرگ نام اصلی خود را در اواسط کار پیدا کرده‌اند پس شما نیز آغاز کار خود را به دلیل نداشتن نام به تاخیر نیاندازید.

در نهایت اسم برند شما باید به گونه‌ای انتخاب شود که اهداف زیر را پوشش دهد:

  • همسو با موقعیت برند
  • تجسم شخصیت برند
  • در برگیرنده یک (یا چند) مزیت برند
  • دور از انحراف ذهن مخاطب
  • دارای URL در دسترس

انواع نام های برند

برای این که راحت‌تر بتوانید نام تجاری مناسبی برای کسب و کار خود انتخاب کنید، باید با انواع مختلفی از نام‌های برند آشنا شوید. هرکدام از این دسته اسم‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند که شما باید بنا به محصولی که ارائه می‌دهید و شخصیت برند خود، یک دسته از آن را برگزینید و با توجه به آن نام مناسب خود را پیدا کنید.

نام های توصیفی

نام‌های توصیفی آن دسته اسم‌هایی هستند که در تلاش‌اند تا محصولات یا خدمات برند را برای مشتری توصیف کنند. این نام‎ها مفید و کاربردی هستند و نیاز چندانی به خلاقیت نیز ندارند. برای مثال Hotel.com، برگر کینگ، جنرال موتورز و … از نمونه این نام‌ها هستند.

نام های بیان کننده ویژگی

این دسته از نام‌ها به شما نمی‌گوید که برند دقیقا چه کاری را انجام می‌دهد بلکه از طریق کلمات، احساسی که با استفاده از خدمات برند پیدا می‌کنید را نشان می‌دهد. مثلا  Subway یک شرکت حمل و نقل نیست اما ساندویچ‌هایی می‌فروشد که بسیار شبیه به زیردریایی هستند.

نام های اختراع شده

یکی از بهترین بخش‌های انتخاب اسم برند این است که اگر نمی‌توانید نام مورد نظر خود را پیدا کنید، می‌توانید آن را بسازید. برای این کار شما می‌توانید زبان‌های مختلف را بگردید و مناسب با هدف برند یا ویژگی‌های آن یک نام جدید اختراع کنید که خاص برند شما محسوب شود. برندهایی مانند Google، PIXAR و آدیداس همگی نام‌های ساختگی هستند.

نام هایی با بازی کلمات

یکی از روش‌های به یادماندنی کردن نام برند، بازی با کلمات است. استفاده ازجناس، عبارات، کلمات مرکب، تلفیق، غلط املایی عمدی و کلمات خارجی همه سبک‌های این نوع نام‌گذاری محبوب هستند. برای مثال برند Dunkin’ Donuts یک نمونه موفق از این نوع نام‌گذاری به شمار می‌رود.

روش انتخاب نام برند مناسب با کسب و کار

تمرین: در ۲۰ دقیقه نام مناسب برند خود را انتخاب کنید

اکنون که دسته‌بندی‌های مختلف نام‌های تجاری را می‌شناسید و تکنیک‌های انتخاب اسم برند را می‌دانید وقت آن است که با استفاده از آنچه گفتیم یک اسم برای تجارت خود بیابید. برای شروع، کافی است تایمر را برای ۲۰ دقیقه تنظیم و مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ۱۵کلمه‌ای که وقتی به کسب و کار خود فکر می‌کنید به ذهنتان می‌رسد را بنویسد.
  • در لغتنامه‌ها به دنبال مترادف آن کلمات بگردید. برای یافتن کلماتی که منحصر به فرد، کمیاب و غیرعادی هستند تلاش کنید.
  • لیست خود را به ۳ تا ۵ نام محدود کرده و بهترین های خود را انتخاب و در دسترس بودن آن را چک کنید.
  • هنگامی که لیست ۳ تا ۵ مورد از بهترین‌های خود را انتخاب کردید، آن نام‌ها را جستجو کنید تا متوجه شوید که آیا امکان راه‌اندازی برند با آن وجود دارد یا خیر.

امیدواریم که شما خوش‌شانس بوده و اولین گزینه لیست شما همان مناسب‌ترین گزینه باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *