Search
Close this search box.

گوشه ‌ای پر درآمد با نیچ مارکتینگ

نیچ مارکتینگ چیست

لیست مطالب

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که به یک فروشگاه مرجع و معتبر مراجعه کنید اما نتوانید محصول دلخواه خود را پیدا کنید. در عوض ممکن است به یک فروشگاه کوچک بروید که تنها روی یک زمینه خاص فعالیت می‌کند و دقیقا محصول مورد نظر شما را ارائه می‌کند. اگر با چنین موردی مواجه شوید اصطلاحاً می‌گویند که این فروشگاه به صورت نیچ کار می‌کند. این یعنی مشتریان خاص خود را داشته و تنها برای رفع نیازهای آن‌ها تلاش می‌کند. اما به راستی نیچ مارکتینگ چیست؟ چه مزایایی دارد؟ آیا در همه حوزه‌ها می‌توان به صورت نیچ کار کرد؟ اگر شما هم به دنبال یافتن جواب چنین سوالاتی هستید جای درستی آمده‌اید. در این مقاله به طور کامل مبحث niche marketing را مورد بررسی قرار خواهیم داد. پس از شما دعوت می‌کنیم که در ادامه با ما همراه بمانید.

 

نیچ مارکتینگ چیست؟

اگر بخواهیم تعریف niche marketing را دقیق بیان کنیم به منزله بازاری است که روی قشر خاصی از مشتریان تمرکز دارد. بازاریابی نیچ بر روی بازاری تمرکز دارد که مشتریان نیاز به خدمات، محصولات یا کالای مشخصی دارند و کسب و کارهای دیگر قادر به تأمین آن‌ها نیستند. وقتی شما روی یک حوزه کاری به طور نیچ کار می‌کنید خواهید توانست به راحتی برند سازی کنید و با رفع نیازهای مخاطبان، مشتریانی وفادار برای خود جذب نمایید.

تعریف بازاریابی نیچ

چرا باید از نیچ مارکتینگ استفاده کنیم؟

کار کردن به صورت نیچ یک فرصت بی‌نظیر است که به شما کمک می‌کند بتوانید راحت‌تر به خواسته‌های خود برسید. فرض کنید یک فروشگاه دارید که فقط لباس بچگانه از نوع مارکدار می‌فروشد. وقتی شما در این حوزه شناخته شوید و به خوبی نیازهای مخاطبان را برطرف کنید دیگر هیچ مشکلی برای کسب درآمد نخواهید داشت.

 

در واقع نیچ مارکتینگ به شما این امکان را می‌دهد که نیاز مخاطبان را به خوبی شناسایی و برطرف نمایید. از طرفی وقتی شما مشتریان ثابت و وفادار به دست بیاورید کسب درآمد بیشتر برای شما کار چندان سختی نخواهد بود. پس بهتر است نیچ کار کردن را انتخاب کنید چون رقابت کمتری خواهیم داشت و می‌توانید زودتر به درآمد دلخواه خود برسید.

 

مزایا و معایب نیچ مارکتینگ چیست؟

هر نوع روش بازاریابی را که بررسی کنید دارای یک سری مزایا و معایب خواهد بود. niche marketing نیز از این قضیه مستثنا نیست و خوبی‌ها و بدی‌های خاص خود را دارد. پس قبل از این که بخواهید نیچ کار کنید باید به طور کامل با مزایا و معایب نیچ مارکتینگ آشنا شوید. شناخت این موارد به شما کمک می‌کند که تصمیم بهتری بگیرید و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری نمایید.

 

مزایای Niche Marketing

بازاریابی به صورت نیچ یکی از بهترین روش‌ها برای کسب درآمد است. این روش بازاریابی مزایای بسیار زیادی دارد به همین جهت توانسته است توجه افراد زیادی را به خودش جلب نماید. در این بخش مهم‌ترین مزایای نیچ مارکتینگ را بیان می‌کنیم.

 

رقابت در آن کمتر است

نیچ مارکتینگ نیاز به جستجوی زیادی دارد و وقتی یک حوزه نیچ را پیدا کنید لازم نیست با کسب و کارهای زیادی رقابت کنید. بهترین مزیت نیچ کار کردن رقابت پایین در آن حوزه است. پس با آنالیز اصولی می‌توانید به راحتی نیاز مشتریان را شناسایی کرده و در راستای تامین نیازهای آن‌ها قدم بردارید.

 

به راحتی می‌توان مشتریان هدفمند و وفادار جذب کرد

مشتری به دنبال محصولات خاص است و وقتی عده کمی این محصولات را ارائه می‌دهند جذب مشتری کار چندان پیچیده‌ای نخواهد بود. تنها کاری که باید انجام دهید افزایش کیفیت محصولات و کار کردن قدرتمندتر نسبت به رقباست. پس از گذشت مدتی خواهید دید که مشتریان به صورت خودکار روانه فروشگاه شما می‌شوند و پس از رفع نیاز خود تبدیل به مشتریان وفادار شما خواهند شد.

مزایای نیچ مارکتینگ

نیاز به هزینه بازاریابی کمتری دارد

یکی از بهترین مزایای niche marketing هزینه‌های پایین برای بازاریابی است. شما نیاز نیست تبلیغات گسترده انجام دهید تا مشتریان بیشتری را جذب کنید، چرا که رقابت چندان زیادی در حوزه مورد نظر وجود ندارد. پس به جای صرف هزینه‌های هنگفت لازم است که روی کیفیت بازاریابی خود کار کنید.

 

برند سازی آن راحت‌تر است

این قضیه را تصور کنید که یک حوزه‌ای را برای فعالیت انتخاب کرده‌اید که نهایتاً ده برند در آن حضور دارند. در چنین شرایطی شما می‌توانید با تمرکز روی محصولات، افزایش کیفیت آن‌ها و بازاریابی بهتر نسبت به رقبا به راحتی برند سازی کنید. دقت کنید که اگر تبدیل به یک برند معتبر در حوزه مد نظر شوید میزان محبوبیت و درآمد شما روز به روز افزایش خواهد یافت.

 

سرعت پیشرفت در آن زیاد است

زمانی که شما یک حوزه خاص را برای فعالیت انتخاب می‌کنید جای پیشرفت زیادی برای شما خواهد داشت. چون رقابت کمی وجود دارد و لازم نیست هزینه‌های زیادی برای تأمین محصولات متحمل شوید. در چنین شرایطی با بازاریابی اصولی و تأمین محصولات باکیفیت، سرعت پیشرفت خود را بالا ببرید.

 

به راحتی می‌توان محصولات مورد نیاز را تأمین کرد

وقتی شما بازاریابی به صورت نیچ را انتخاب می‌کنید فقط باید یک محصول خاص را تولید یا تهیه نمایید. این شرایط سختی‌های کمی دارد چرا که لازم نیست هزاران محصول متفاوت را از تولیدی‌های مختلف جست‌وجو کنید. پس با انتخاب یک حوزه نیچ می‌توانید به راحتی محصولات مورد نیاز مشتریان را تأمین کرده و به فروش برسانید.

 

معایب نیچ مارکتینگ

همان‌طور که ملاحظه کردید niche marketing دارای مزایای بسیار زیادی است. اما ماجرا در اینجا خلاصه نمی‌شود چرا که این نوع روش بازاریابی دارای یک سری معایب نیز هست. لذا شما باید معایب نیچ مارکتینگ را به خوبی بشناسید.

 

ممکن است رقبای جدیدی پیدا ‌کنید

کسب و کارهای بزرگ تمایل دارند که تمامی حوزه‌ها تحت تسلط خود داشته باشند. زمانی که شما نیاز مخاطبان آن‌ها را تشخیص می‌دهید و یک فروشگاه مجزا برای آن ایجاد می‌کنید ممکن است رقیب جدیدی پیدا کنید. پس باید با نهایت قدرت به کار خود ادامه دهید و پا پس نکشید.

 

سود کمتری نسبت به حوزه‌های پر رقابت دارد

وقتی شما یک حوزه خاص را هدف قرار می‌دهید میزان سود کمتری نسبت به سایر کسب و کارها خواهید داشت. تصور کنید یک فروشگاه انواع لباس‌های زنانه را پوشش می‌دهد در چنین شرایطی با بازاریابی درست می‌تواند مشتریان بیشتر و درآمد بالایی را به دست آورد. اما وقتی تنها یک حوزه خاص را انتخاب می‌کنید سودی که به دست می‌آورید از یک محدوده بالاتر نخواهد رفت.

 

رشد محدودی دارد

زمانی که یک حوزه نیچ را برای کار کردن انتخاب می‌کنید باید این نکته را در نظر بگیرید که رشد محدودی خواهید داشت. یعنی مشتریان شما یک نقطه حداکثری دارد و از آن بالاتر نخواهد رفت. پس باید واقع‌بینانه به قضیه نگاه کنید و سپس با بررسی‌های لازم شروع به تأسیس فروشگاه نمایید.

 

مراحل نیچ مارکتینگ چیست؟ (راهنمای پیدا کردن niche market مناسب)

نیچ مارکتینگ همچون سایر روش‌های بازاریابی قواعد و قوانین خاص خود را دارد. یعنی اگر شما بخواهید به صورت نیچ کار کنید باید یک سری مراحل را پشت سر بگذارید. سپس می‌توانید مطمئن شوید که برای حضور در این بازار آماده‌اید و سایر اقدامات مورد نیاز را انجام دهید. مراحل بازاریابی گوشه‌ای عبارت‌اند از:

 

  • تحقیق جامع و پیدا کردن حوزه‌هایی که کسب و کارهای بزرگ قادر به رفع نیازهای مخاطبان نیستند
  • شناخت و تعیین نیازهای مشتری
  • راه‌اندازی فروشگاه آنلاین و آفلاین برای حوزه نیچ
  • تأمین محصولات، خدمات و کالاهای مورد نیاز برای مشتری
  • بازاریابی و تبلیغ فروشگاه مورد نظر
  • ادامه تحقیقات و تمرکز روی افزایش کیفیت محصولات
  • تعامل بهتر با مخاطبان برای دریافت بازخورد بیشتر

 

چطور شانس موفقیت با نیچ مارکتینگ را افزایش دهیم؟

وقتی که شما به دنبال راه‌اندازی یک کسب و کار بر اساس نیچ مارکتینگ هستید مسلم است که روحیه بسیار خوبی برای ادامه کار دارید. همان‌طور که اشاره کردیم در حوزه‌های نیچ رقابت کم است و نیاز به هزینه بازاریابی دارند. اما این موضوع سبب نمی‌شود که شما به راحتی بتوانید به خواسته‌های خود برسید.

مراحل نیچ مارکتینگ

اگر می‌خواهید در نیچ مارکتینگ موفق شوید لازم است اصول بازاریابی را یاد بگیرید. برای این کار لازم است با تکنیک‌هایی همچون سئو، بازاریابی آفلاین، آنلاین و… آشنا شوید. البته نیاز نیست همه این فرآیند‌ها را خودتان انجام دهید. شما می‌توانید با یک فرد متخصص شراکت کنید یا برای پیشبرد اهداف خود کارها را برون‌سپاری کنید.

 

کسب درآمد بیشتر با نیچ مارکتینگ

niche marketing به‌گونه‌ای از بازاریابی گفته می‌شود که روی مخاطبان خاص و هدفمند تمرکز می‌کند. استفاده از روش نیچ کمک می‌کند که حوزه‌هایی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنید که مشتریان مخصوص خود را دارند. این موضوع سبب می‌شود که تنها روی رفع نیازهای این مخاطبان تمرکز کنید و درگیر حاشیه‌های مختلف نشوید.

 

در واقع نیچ مارکتینگ به شما کمک می‌کند که به صورت تخصصی روی حوزه مورد نظر کار کنید و مشتریان وفادار پیدا کنید. به عبارتی دیگر شما به کمک این روش بازاریابی می‌توانید به راحتی برند سازی کنید و نیازهای مخاطبان را به خوبی برطرف نمایید. نیچ کار کردن تمام شرایط لازم را برای شما فراهم می‌کند تا با رقبای کمتری رقابت کنید و سریع‌تر از بقیه پیشرفت نمایید.

 

در تمامی حوزه‌ها می‌توانید به صورت نیچ کار کنید و از این بابت هیچ محدودیتی نخواهید داشت. کافی است حوزه‌های پردرآمد را شناسایی کنید و با تمرکز روی خلاء به وجود آمده در آن حوزه به یک برند و مرجع تبدیل شوید. اگر بتوانید از تکنیک‌های بازاریابی به خوبی استفاده کنید به راحتی می‌توانید درآمد خودتان را افزایش دهید و کسب و کاری موفق برای خود رقم بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *