Search
Close this search box.

استراتژی پذیرش فناوری چیست؟ ۱۵ نکته برای تسریع فناوری در مشاغل!

پذیرش فناوری جدید در کسب و کارها

لیست مطالب

برآورده‌ کردن نیاز مشتریان و متقاعد کردن مشتریان به خرید با وجود رقیبان کاری بی‌شمار، امر ساده‌ای نیست. بنابراین شما با گذر زمان نیاز به یک فناوری جدید برای کارآمدتر کردن فرآیندها، تسریع در امور و ساده‌ کردن وظایف کارکنان جهت رشد و پیشرفت کسب‌ و کارتان دارید. ادغام فناوری جدید در محل کار علاوه بر تسهیل در امور، می‌تواند مشکلاتی را نیز ایجاد کند. تحقیقات نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۲۵، هزینه‌های تحول دیجیتال در سطح جهان به ۲.۸ تریلیون دلار برسد اما درحال حاضر تنها ۳۰ درصد در استراتژی پذیرش فناوری موفق عمل می‌کنند.

در این مقاله به توصیف استراتژی پذیرش فناوری و بیان ۱۵ نکته جهت کمک به مدیران اجرایی برای موفقیت در پیاده‌سازی فناوری جدید می‌پردازیم.

استراتژی پذیرش فناوری چیست؟

پذیرش فناوری توصیف می‌کند که چگونه یک جمعیت، فناوری جدید را می‌پذیرند و از آن استفاده می‌کنند. درحالی که استراتژی پذیرش فناوری شامل ایجاد چهارچوبی برای پذیرش یکپارچه هر برنامه‌ای است. این نوع برنامه با هدف بهبود تجربه کارمندان، افزایش کارآیی کارکنان، برآورده‌کردن خواسته‌ها و نیازهای مشتریان و در نهایت موفقیت در کسب و کار طراحی می‌شود. به عبارتی دیگر استراتژی پذیرش فناوری یک برنامه‌ی گام‌به‌گام برای افزایش پذیرفتن فناوری نوین توسط کاربر است. این برنامه شامل آموزش کارکنان و افراد عادی، تشویق فرهنگ استفاده از تکنولوژی‌ جدید و به‌حداقل رساندن اختلالات و مشکلات ناشی از فناوری جدید است.

استراتژی پذیرش فناوری چیست؟

پذیرش موفقیت‌آمیز یک فناوری هنگامی اتفاق می‌افتد که کارمندان، آن را پذیرفته و قادر به استفاده از تمام ویژگی‌های آن شوند. همچنین مردم نیز آن را بپذیرند و باعث بهبود تجربه‌ی کاربری آن‌ها شود.

 

چرا یک سازمان نیاز به طراحی فناوری جدید دارد؟

دلایل زیادی برای طراحی و پیاده‌سازی فناوری جدید در کسب و کار وجود دارد که در ادامه به چندین یک از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • کاهش ریزش مشتری
  • بهبود و افزایش ارزش طول عمر مشتری (CLV)
  • افزایش بهره‌وری و کارآیی کارمندان و تسریع در انجام امور
  • تشویق کارمندان به ایجاد نورآوری‌ و استفاده از تکنولوژی‌های جدید
  • افزایش درآمد و سودآوری
  • بهبود تجربه کاربری و رضایت مشتریان

 

برای تسریع پذیرش فناوری در مشاغل چه کارهایی باید انجام داد؟

معمولا وادار کردن کارکنان به استفاده از ابزارهای فناوری جدید، کاری دشوار و زمان‌بر است. پس رهبران و مدیران اجرایی سازمان‌ها باید با روش‌های مناسب کارمندان را متوجه دلیل به‌وجود آمدن این تغییرات بکنند. در ادامه به معرفی ۱۵راهکار برای معرفی فناوری جدید و تسریع پذیرش آن در محیط کسب و کار به‌گونه‌ای که مورد استقبال قرار گیرد، می‌پردازیم.

۱- تجزیه و تحلیل نیازها

برای ایجاد استراتژی مناسب پذیرش فناوری برای بیزینس خود، ابتدا نیازهای کارمندانتان را شناسایی کنید. این کار شامل مشاهده‌ی حجم کاری روزانه‌ی آن‌ها و کمک به رفع مشکلاتشان از طریق فناوری جدید است.

برای شروع می‌توانید با ایجاد یک جلسه برای کارکنان و درخواست از آن‌ها برای بیان نیازهایشان، آن‌ها را در فرآیند تغییر فناوری شرکت دهید. این کار علاوه بر درک خواسته‎‌های کارمندان، مقاومت آن‌ها را دربرابر تغییرات کاهش می‌دهد.

۲- آموزش استفاده از ابزارهای جدید به کارکنان و جلب اعتماد آن ها

آگاهی از این که چه ابزاری می‌تواند روند کاری کارکنان شما را بهبود، تسهیل و تسریع ببخشد، فرآیند پذیرش فناوری جدید را آسان‌تر می‌کند. بنابراین قبل از پیاده‌سازی کامل ابزارهای جدید، یک اجرای آموزشی انجام دهید و در آن علاوه بر آموزش کارمندان، مزایا و ویژگی‌های مثبت فرآیند جدید را توصیف کنید تا اعتماد و رضایت آن‌ها را به‌دست‌آورید

۳- تعیین اهداف قابل اجرا

در ابتدا برای آن چه که می‌خواهید به‌دست آورید، یک استراتژی کلی و واضح طراحی کنید. از خودتان بپرسید که اهدافتان از استقرار ابزارهای جدید چیست؟ هدف اصلی و اولویت‌های بعدی شما چیست؟ چرا به یک فناوری جدید در کسب و کارتان نیاز دارید؟ بعد از پاسخ به این سوالات، اهداف خود را به مراحل کوچک‌تر و قابل اجرا تقسیم‌کرده تا بهتر آن‌ها را مدیریت کنید.

تعیین هدف در استراتژی پذیرش فناوری جدید

۴- رسیدگی به نگرانی ها و ترس کارکنان

در بیشتر مواقع پذیرش فناوری جدید و کنارگذاشتن ابزارهای قبلی، باعث ایجاد اضطراب و نگرانی در افراد می‌شود. سوالاتی مانند موارد زیر ممکن است برای کارمندان پیش‌بیاید:

  • اگر نتوانم کار با ابزارهای جدید را یاد بگیرم چه می‌شود؟
  • آیا این فناوری جدید برای بهبود وظایف کاری من مفید خواهدبود یا خیر؟
  • چه تغییراتی در وظایف من رخ می‌دهد؟
  • و…

بنابراین شما به‌عنوان صاحب یا مدیر یک کسب و کار وظیفه‌ دارید تا با برگزاری جلسات آموزشی و توجیهی، ترس و نگرانی‌های کارمندان خود را به حداقل برسانید.

۵- تمرکز بر روی نیازهای مشتری

تمرکز اصلی خود را بر روی این بگذارید که چگونه فناوری جدید، زندگی مشتریان را بهتر می‌کند. سعی کنید تا نیازها و خواسته‌های مشتریان را درک‌کرده و ابزارهای جدید را جهت بهبود، رفاه و آسایش حال مصرف‌کنندگان، طراحی و پیاده‌سازی کنید.

۶- پیش بینی مشکلات و تهدیدات احتمالی

تهدیدات مرتبط با پذیرش فناوری جدید را ارزیابی و تمهیدات لازم را جهت مقابله با آن‌ها درنظر بگیرید. برای این کار می‌توانید با پشتیبانی مناسب، ارائه‌ی آموزش‌های کافی و بیان مزایای استفاده از تکنولوژی جدید با دلایل منطقی، مشکلات و تهدیدات را رفع کنید.

۷- تمرکز بر روی مشکلی که فناوری باید حل کند

هنگامی که مشکل اصلی سازمان خود را شناسایی و راه‌حلی جهت رفع آن اتخاذ کنید، طراحی فناوری جدید و پیاده‌سازی آن آسان می‌شود. پس ابتدا تمرکز خود را بر روی پیداکردن مسئله‌‌ی اصلی بگذارید تا بهترین و مناسب‌ترین ابزار را متناسب با حل مشکلتان طراحی‌کنید.

۸- اطمینان از کسب نتایج مثبت پس از به کارگیری فناوری جدید برای توجیه کارمندان

اغلب کارمندان در پذیرش فناوری جدید به‌خصوص ابزارهای هوش مصنوعی مردد هستند. آن‌ها گمان می‌کنند که این ابزارها جایگزینشان خواهدشد و موقعیت شغلی‌شان در خطر می‌افتد. بنابراین شما به‌عنوان رئیس یک مجموعه یا مدیر اجرایی استراتژی، باید به آن‌ها اطمینان دهید که ابزارهای جدید تنها برای سرعت‌بخشیدن و تسهیل در انجام کارها ساخته و اجرا خواهندشد. همچنین آن‌ها را قانع کنید که به‌کارگیری تکنولوژی جدید سبب کاهش حجم کاری و رفاه حال خودشان و مشتری می‌شود.

هوش مصنوعی و کسب و کارها

۹- انتخاب فناوری درست متناسب با نیازها

در اولین قدم، چالش‌های تجاری‌ که با آن مواجه می‌شوید را شناسایی و بررسی کنید. سپس با تحلیل داده‌ها کشف کنید که چه راهکارها و فناوری‌هایی می‌توانند آن‌ها را حل کنند. بیشتر سازمان‌ها در مرحله‌ی پذیرش فناوری نمی‌توانند بازگشت سرمایه‌ی وعده‌داده ‌شده را عملی‌کنند و شکست می‌خورند. چرا که هنوز مردم با فناوری جدید ارتباط برقرارنکرده و همسو نشدند. به همین دلیل در وهله‌ی اول باید نیازها و خواسته‌های مشتریان را درک و سپس فناوری نوین را متناسب با خواسته‌های آن‌ها طراحی یا انتخاب کنید.

۱۰- کمک به کارکنان برای درک مزایای فناوری جدید

شما می‌توانید با دعوت به مشارکت کارمندان در جلسات و ایجاد تصویرسازی برای آن‌ها جهت بهبود انجام امور و پیشرفت در کسب و کار بعد از به‌کارگیری فناوری جدید، آن‌ها را متقاعد به پذیرش ابزارهای جدید کنید.

۱۱- ایجاد یک فرهنگ حمایتی و انعطاف پذیر

فناوری جدید و کاربردی یک مزیت رقابتی در محیط کسب و کار امروزی ایجاد می‌کند. برنامه‌ریزی برای پذیرش یک فناوری در جامعه قبل از انتشار آن، شرایط را برای تسریع در پذیرفتن و سازگاری با تکنولوژی جدید فراهم می‌کند. پس ایجاد یک فرهنگ حمایتی قبل از تغییر و تحول، سبب ایجاد انعطاف‌پذیری در جامعه و تسهیل در پذیرش می‌شود.

۱۲- تعیین نتایج ایده‌ آل

شما باید یک لیست از نتایج ایده‌آل و قابل انتظارتان قبل از به‌کارگیری یک فناوری جدید تهیه‌کنید. همچنین مدت زمان مطلوب خود را برای رسیدن به نتایج موردانتظار تعیین کنید. سپس با ساخت و به‌کارگیری تکنولوژی جدید در محیط کار، نتایج حقیقی بدست‌آمده را با نتایج ایده‌آل خود مقایسه کنید. درصورتی که نتیجه‌ی دلخواه و مناسبی نگرفتید، سعی در پیداکردن مشکلات احتمالی و رفع آن‌ها بکنید.

۱۳- به اشتراک گذاشتن اهداف موردانتظار از اجرای فناوری جدید با کارمندان

هنگامی که اهداف موردنظر خود را از اجرای فناوری جدید با کارمندان درمیان می‌گذارید، علاوه بر شفاف‌سازی سبب ایجاد حس اعتماد‌ و ارتباط متقابل و نزدیک‌تر با آن‌ها می‌شوید. این کار همینطور باعث می‌شود که کارکنان به‌صورت هماهنگ و در جهت رسیدن به یک یا چند هدف مشترک تلاش کنند که نتایج بهتری هم حاصل خواهدشد.

۱۴- استفاده از نظرات کارمندان درمورد راه‌‌حل‌های بالقوه برای طراحی و پذیرش فناوری جدید

برای تسریع پذیرش فناوری جدید، بهترین مشاوران و پایگاه دانش کارمندانتان هستند. آن‌ها به‌صورت دائم با مشتریان در تماس و ارتباط هستند و بهتر از فرد دیگری با مشکلات و چالش‌های مصرف‌کنندگان آشنا هستند. بنابراین آن‌ها اغلب دارای راه‌حل‌های مفیدی برای طراحی یک ابزار جدید متناسب با نیاز کاربران و یا روش‌هایی برای سرعت‌بخشیدن به پذیرش یک فناوری جدید در بین مشتریان دارند.

۱۵- ایجاد راهنمای سفارشی برای استفاده از فناوری جدید

یکی از مهم‌ترین راه‌های استقبال و پذیرش فناوری جدید، آموزش و راهنمای صحیح متناسب با اشخاص مختلف است. برای مثال شما می‌توانید با توجه به بخشی که هر کارمند در آن کار می‌کند، آموزش‌های مخصوص برای آن‌ها درنظر بگیرید. این نوع فرآیند تضمین می‌کند که کارمندان علاوه بر فهمیدن روند کلی کار با فناوری جدید، درمورد بخشی که در آن کار می‌کنند، اطلاعات جامع‌تر و بهتری برای ارائه به ارباب رجوع یا مشتری دارند.

به‌عنوان مثالی دیگر، کاربران مختلف در فضای مجازی را درنظر بگیرید. با توجه به این که هر کاربر متفاوت است، شما می‌توانید آموزش‌های خود را برای استفاده از یک تکنولوژی جدید در قالب‌های متنوع نظیر ویدئو، PDF، دوره‌های آنلاین و… برگزار کنید. این کار باعث افزایش رضایت افراد و تسریع در پذیرش فناوری جدید می‌شود.

اهمیت پذیرش فناوری جدید برای کسب و کارها 

دلیل اهمیت پذیرش فناوری جدید چیست؟

در دنیای امروز، پیشرفت بدون تغییر امکان‌پذیر نیست. اگرچه تغییرات همواره باب‌میل همه نبوده و با مشکلاتی روبه‌رو می‌شود اما به‌روز نکردن فرآیندهای تجاری و کاری نیز باعث پیشی‌گرفتن رقبا، از دست‌دادن متوالی مشتریان و درنهایت شکست می‌شود. برای مثال هنگام همه‌گیری کویید ۱۹ اگر نرم افزار کنفرانس ویدئویی زوم وجود نداشت، امکان دورکاری و برگزاری بسیاری از جلسات آنلاین هم امکان‌پذیر نبود. در این بین تنها شرکت‌هایی که آماده‌ی پذیرش این فناوری جدید بودند، امکان کارکردن و ماندن در دنیای تجارت را داشتند. در مقابل بسیاری از افراد و شرکت‌ها به‌دلیل مقاومت در برابر پذیرش تکنولوژی‌های جدید، ورشکست شدند.

بنابراین بهتر است برای رشد کسب و کارتان، خودتان را با تکنولوژی‌های جدید وفق دهید و از فناوری‌های جدید نیز بهره‌بگیرید. اما پیاده‌سازی فناوری جدید را به‌صورت آهسته، گام‌به‌گام و با ایجاد زمینه‌سازی از قبل انجام دهید تا بهترین نتایج را بگیرید. پذیرش فناوری جدید با استفاده از نکات مطرح‌شده در بالا و طراحی یک استراتژی کارآمد و دقیق، کار دشواری نیست. ​

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *