Search
Close this search box.

چراغ خطرهای تجربه کاربری بد: چطور تجربه کاربری بد را تشخیص دهیم و آن ها را رفع کنیم؟

چراغ خطرهای تجربه کاربری بد: چطور تجربه کاربری بد را تشخیص دهیم و آن ها را رفع کنیم؟

لیست مطالب

تجربه کاربری بد از جمله مشکلات شایعی است که وقتی وب‌سایت‌ها با آن مواجه می‌شوند و پیامدهای ناخوشایندی را به دنبال دارد. به همین منظور در این محتوا قصد داریم تا به موضوعاتی همچون پارامترهای ایجاد تجربه کاربری بد، چند نمونه و مثال از تجربه کاربری بد، اهمیت رفع تجربه کاربری بد و راهکارهای برطرف کردن این مشکل بپردازیم.

پارامترهای ایجاد تجربه کاربری بد در وبسایت چیست؟

برای این‌که بتوانیم تجربه کاربری بد را برطرف کنیم باید آن‌ها را بشناسیم. باید بدانیم که چه پارامترهایی می‌تواند موجب تجربه بد کاربران با هر وبسایتی شود. این پارامترها عبارتند از:

۱. سرعت صفحه سایت پایین است

کاربران دنیای اینترنت، به‌خصوص نسل زی که بخش عظیمی از کاربران را تشکیل می‌دهند، اصلا صبور نیستند و توقع دارند که در کوتاه‌ترین زمان به نیازهای آن‌ها پاسخ داده شود. بنابراین زمانی‌که با سرعت پایین صفحات سایت مواجه می‌شوند، تصمیم می‌گیرند که صفحه در حال بارگیری را رها و صفحه‌ای از وبسایت دیگری را باز کنند.

۲. موبایل فرندلی نبودن سایت

پیش از همه‌گیرن شدن تلفن‌های همراه، سیستم‌های کامپیوتری وسیله‌ای برای جستجو در گوگل (یا دیگر موتورهای جستجو) بودند. اما در این روزها، فکر اینکه گوشی تلفن همراه کنار گذاشته شود و جای خود را به دستگاه‌ دیگری دهد، فرضی محال است! طراحی غیر ریسپانسیو سایت و ناسازگاری آن با موبایل از پارامترهای تجربه کاربری بد است که بیشتر به چشم کاربران می‌آید.

۳. ناوبری پیچیده در سایت

ناوبری سایت (Navigation) مسیری است که برای کاربران و خزندگان گوگل تعیین می‌شود تا بتوانند بین صفحات سایت حرکت کنند. چنانچه این مسیر برای مخاطب گیج‌کننده باشد، ممکن است از خرید یا استفاده از خدمات سایت منصرف شود. زیرا نمی‌تواند به درستی اطلاعات مورد نظر خود را در سایت پیدا کند.

پارامترهای ایجاد تجربه کاربری بد در وبسایت چیست؟

۴. صفحات ۴۰۴ در سایت و عدم دسترسی به صفحات هدف

وبسایت‌هایی که دارای صفحات ۴۰۴ هستند و صفحات غیرقابل دسترس را در اختیار کاربران قرار می‌دهند، تجربه کاربری بدی را برای آن‌ها ایجاد می‌کنند. نمونه دیگری از صفحات که تجربه کاربری بدی را برای مخاطب‌ها به‌جای می‌گذراند، صفحاتی هستند که روی کلمات اشتباه سئو شده‌اند و با سرچ‌ کاربر مطابقت ندارند. مثلا فردی با هدف دوره آموزشی رایگان دیجیتال مارکتینگ جستجو خود را در گوگل آغاز می‌کند. اما با این کلمه به صفحه خرید دوره آموزشی رایگان می‌رسد. نتیجه این جستجو برطرف نشدن نیاز مخاطب و گذر کردن از آن صفحه است.

۵. طراحی بصری ناسازگار در وبسایت

طراحی بصری سایت یکی از پارامترهای مهمی است که می‌تواند کاربر را ساعت‌ها به خود مشغول کند. زیرا یک طراحی بصری اصولی، با کیفیت و مطابق با ارزش‌های یک برند می‌تواند احساس اعتماد را در کاربر ایجاد کند. زمانیکه بین وب سایت هر کسب و کاری با کاربر اعتماد شکل گرفت؛ مخاطب با آرامش خیال می‌تواند تصمیم بگیرد که کدام محصول برایش مورد نیاز است. پس در نظر داشته باشید که هرگونه طراحی بصری از هم گسیخته که کاربران را گیج کند و مطابق با ارزش‌های برند نباشد؛ یک تجربه کاربری بد است.

۶. وجود محتوای بی‌ربط و بدون کیفیت

محتوا در هر پلتفرمی پادشاه است. فرقی نمی‌کند که در کدام پلتفرم در حال فعالیت هستید، زبان گفتگو بین کسب و کار شما و مشتری، محتوا است. این محتوا می‌تواند ویدیویی، صوتی، تصویری یا نوشتاری باشد. اما این محتوا تنها زمانی عمکلرد بالایی دارد که بتواند انتظارات کاربران را برطرف کند. انتشار محتوای بدون کیفیت، بی‌ربط با کسب و کار و بدون در نظر گرفتن پرسونا و نیاز مخاطب؛ یک تجربه کاربری بد خواهد بود.

۷. چیدمان بهم ریخته در وبسایت

بهم ریختگی در سایت و شلوغی صفحات آن کاربران را تحت تاثیر قرار می‌دهد. زیرا چیدمان نادرست است که پیدا کردن محصول یا خدماتی که به آن احتیاج دارند را برایشان دشوار می‌کند. مثلا مهم است که محل جایگذاری سبد خرید در سایت‌های فروشگاهی، مطابق با حرکت شصت مخاطب انتخاب شود. در این صورت کاربر بدون این‌که دچار سردرگمی شود می‌تواند نیازهای خود را در وبسایت برآورده کند.

۸. عدم دسترسی به پشتیبان

برای کاربران مهم است که بتوانند مشکلات خود را با پشتیبان درمیان بگذارند. عدم وجود مسیر برای برقراری ارتباط میان پشتیبان و مخاطب یکی از تجربه‌های کاربری بد است. مخاطب‌ برای استفاده از خدمات آنلاین نیز مانند خدمات حضوری نیاز به راهنمایی دارد که این راهنمایی با تنها با حضور پشتیبان انجام می‌شود.

۹. عدم بخش نظرات در سایت

کاربران ترجیه می‌دهند از خدمات و محصولات برندی استفاده کنند که بتوانند نظرات مثبت و منفی مخاطب‌های دیگر را بخوانند و بر اساس نظر دیگران تصمیم بهتری بگیرند. اگر در سایتی بخش نظرات وجود نداشته باشد، اعتماد بین مخاطب و کسب و کار از بین رفته و این تجربه کاربری بد به کسب و کار می‌تواند آسیب بزند.

چند نمونه تجربه کاربری بد

چند نمونه از تجربه کاربری بد

در بخش قبلی پارامترهای تجربه کاربری بد را گفتیم حال بهتر است چند نمونه را نام ببریم و راهکار رفع آن را بگوییم تا این مشکل بهتر تشخیص داده شود.

  1. کاربر پس از ورود به سایت نمی‌تواند اطلاعات مورد نیاز خود را به راحتی پیدا کند و دچار سردرگمی می‌شود. زیرا معماری سایت اصولی نیست و ناوبری آن گیج کننده است. معمولا با استفاده بخش Tree Testing پلتفرم ماز که معماری سایت در آن به صورت آزمایشی قرار داده می‌شود، می‌توان از بروز این مشکل پیشگیری کرد.
  2. سایت طراحی فراگیر ندارد. یعنی فقط یک‌سری از افراد خاص می‌توانند از اطلاعات و امکانات سایت بهره ببرند و آن‌ها را درک کنند. به همین منظور به کمک ابزارهای خاص باید مواردی مثل نیازها، توانایی جسمانی، تحصیلات، وضعیت اجتماعی-اقتصادی و سن، جنسیت و قومیت افراد مورد بررسی قرار بگیرد سپس سایت طراحی شود.
  3. سرعت باز شدن صفحات بیش از سه ثانیه طول می‌کشد. این موضوع بر اثر ترافیک سنگین، بارگذاری تصاویر با حجم بالا و ضعیف بودن کد نویسی سایت رخ می‌دهد. برای حل آن باید فشرده سازی تصاویر صورت بگیرد و کدهای سایت اصلاح شوند.
  4. بالا بودن تعداد صفحات تبلیغاتی روی سایت معمولا مخاطب را خسته می‌کند و موجب بیرون رفتن آن از سایت می‌شود. در نتیجه از قرار دادن تصاویر و صفحات تبلیغاتی مکرر روی صفحه سایت باید جلوگیری کرد.

چرا باید تجربه کاربری بد را سریعا اصلاح کنیم؟

چرا تجربه کاربری بد باید سریع اصلاح شود؟

  1. یکی از اهداف سایت‌ها این است که یک برند را به مخاطبان آن معرفی نمایند و به برندینگ آن کمک کنند. در نتیجه زمانی که تجربه کاربری بد باشد، برند موردنظر به خوبی معرفی نمی‌شود و از همه مهم‌تر این که یک تصویر منفی از برند در ذهن مخاطب ایجاد خواهد شد.
  2. در حال حاضر بسیاری از کارها به صورت آنلاین و از طریق سایت‌ها قابل انجام است و افرادی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعالیت دارند، در تلاش هستند که کاربران را تشویق کنند تا امور خود را به صورت آنلاین و از راه دور انجام دهند. تجربه کاربری بد باعث می‌شود که کاربران اعتماد خود را به فضای دیجیتال و آنلاین از دست بدهند و سردرگم شوند و دیگر از این فضا کمتر استفاده کنند.
  3. یکی دیگر از پیامدهای تجربه کاربری بد این است که هزینه‌هایی که بابت راه اندازی سایت شده است، از بین می‌رود حتی ممکن است که به دلیل این مشکل کاربران نیز دچار ضرر مالی شوند.
  4. با توجه به این که رقابت در دنیای دیجیتال مارکتینگ بالا است، اکثر برندها و کسب و کارها می‌کوشند تا به بهترین شکل ممکن در این فضا حضور پیدا کنند. به همین منظور، یکی از پیامدهای تجربه کاربری بد این است که برند مورد نظر در میدان رقابت شکست می‌خورد و به اصطلاح از سایر رقبای خود عقب می‌افتد.

در مقابل باید گفت که تجربه کاربری خوب باعث شناخته شدن برند می‌شود، میزان فروش محصولات سایت را بالا می‌برد، افراد را تشویق می‌کند تا بیشتر در فضای دیجیتالی حضور پیدا کنند و باعث تمایز برند از رقبا می‌شود. به همین منظور، برطرف کردن ایرادهای تجربه کاربری بد، یک کار بسیار مهم و ضروری است که باید در اسرع وقت، توسط افراد متخصص برطرف شود.

راه‌های برطرف کردن تجربه کاربری بد

معمولا یکی از علل شایع به وجود آمدن تجربه کاربری بد این است که از تکنیک‌ها و دستورالعمل‌های سئو (بهینه سازی موتورهای جستجو) برای سایت استفاده نشده است. به همین دلیل برخی از مشکلات مربوط به تجربه کاربری بد با تکنیک‌ها و ابزارهای سئو رفع می‌شود. به همین منظور در این بخش سه راهکار جهت برطرف کردن تجربه کاربری بد پیشنهاد داده‌ایم:راه‌های برطرف کردن تجربه کاربری بد چیست؟

سئو تکنیکال

سئو تکنیکال یا سئو فنی جزو تکنیک‌های اصلی بهینه سازی موتورهای جستجو به شمار می‌رود زیرا سایت را از نظر فنی با استانداردهای گوگل هماهنگ می‌کند. در واقع این تکنیک بر روی زیر ساخت‌های سایت تمرکز دارد و به کار بردن آن مزایای زیر را در بر خواهد داشت:

  1. صفحاتی که دارای خطای 404 هستند را به صفحات دیگر ریدایرکت می‌کند تا کاربر پس از مواجه شدن با این نوع صفحات به یک صفحه دیگر هدایت شود.
  2. برای صفحات مشابه در سایت‌های فروشگاهی تگ کنونیکال در نظر می‌گیرد تا ربات‌های گوگل این صفحات را به عنوان صفحات تکراری شناسایی نکنند.
  3. یکی از مهم‌ترین مزایای این تکنیک این است که سرعت لود شدن صفحات را ارتقا می‌دهد.
  4. صفحات سایت را ریسپانسیو می‌کند تا سایت بر روی تلفن‌های هوشمند و تبلت هم قابل مشاهده باشند.
  5. داده‌های ساختار یافته را در سایت قرار می‌دهد تا موتورهای جستجو درک بیشتری از سایت داشته باشند.

استراتژی سئو سایت

همان‌طور که در بخش‌های قبلی گفتیم یکی از پارامترهای ایجاد تجربه کاربری بد پیچیده بودن ناوبری سایت (Navigation) است که برای رفع این مشکل باید از استراتژی سئو سایت کمک گرفت. چون پیاده کردن استراتژی سئو معمولا پیامدهای زیر را به دنبال دارد:
1. با این استراتژی کلمات کلیدی پیدا می‌شوند.
2. صفحه اول گوگل مورد بررسی قرار می‌گیرد.
3. محتواهای سایت براساس استانداردهای گوگل تولید می‌شوند.
4. برای سایت بک لینک ساخته می‌شود.
5. بهینه سازی هدف جستجو صورت می‌گیرد.

استفاده از پلتفرم Maze

از آنجایی که پلتفرم Maze یکی از بهترین ابزارهای سئو است، قابلیت‌ها و بخش‌های متعددی دارد که پیش‌تر به امکانات آن اشاره کردیم. پس می‌توان گفت که یک راهکار برای رفع ایجاد تجربه کاربری بد، استفاده از پلتفرم Maze است. مثلا با این پلتفرم می‌توان سایت را از نظر فنی مورد بررسی قرار داد و تکنیک سئو تکنیکال را با آن پیاده‌سازی کرد تا بتوان بسیاری از مشکلات فنی سایت را پیدا نمود و آن‌ها را از بین برد.

در انتها برای این‌که بدانید چگونه هوش مصنوعی می‌تواند به رفع و بهبود تجربه کاربری بد به شما کمک کند؛ خواندن مقاله “بهبود تجربه کاربری با هوش مصنوعی برای موفقیت کسب و کارها” می‌تواند کمک زیادی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *