Search
Close this search box.

نقش شبکه سازی و ایجاد روابط در توسعه کسب و کار

نقش شبکه سازی و ایجاد روابط در توسعه کسب و کار

لیست مطالب

در دنیایی که برای رقابت و پیشی گرفتن از رقبا باید خلاق بود و نوآوری در آن حاکم است؛ اهمیت شبکه سازی و ایجاد روابط مثبت را نمی‌توان نادیده گرفت. همه کارآفرینان موفق و صاحب‎های کسب و کار می‌دانند که منظور از ارتباطات و ایجاد شبکه موفق فقط به معنی جمع آوری کارت ویزیت نیست. بلکه به معنی ایجاد ارتباطات معنی دار است. در این مقاله درباره تاثیر شبکه سازی در توسعه کسب و کار و این‌که یک سرپرست تیم چه نقشی در شبکه سازی برای کسب و کار دارد را بررسی خواهیم کرد.

۱۰ دلیل شبکه سازی در کسب و کار برای توسعه

قبل از آن‌که به سراغ ۱۰ دلیل شبکه سازی در کسب و کار برای توسعه برویم می‌خواهیم به این سوال مهم پاسخ دهیم که تعریف شبکه سازی در کسب و کار چیست؟ شبکه سازی در کسب و کار بدین معنی است که بتوان ارتباطی معنادار و مثبت را ایجاد کرد. انتخاب افرادی که می‌خواهید با آن‌ها ارتباط برقرار کنید وابسته به نوع هر کسب و کار فرق می‌کند. ازاین‌رو، باید گروهی از افراد را برای ایجاد ارتباط انتخاب کنید که به اهداف کسب و کار شما نزدیک باشند تا موجب رشد و توسعه کسب و کار شوند.

ایجاد شبکه موفق فقط به معنی جمع آوری کارت ویزیت نیست. بلکه به معنی ایجاد ارتباطات معنی دار است.
ایجاد شبکه موفق فقط به معنی جمع آوری کارت ویزیت نیست. بلکه به معنی ایجاد ارتباطات معنی دار است.

۱- ایجاد وفاداری مشتریان

شناخت مشتریان، توجه به نیازهای آن‌ها و معرفی محصولات و خدمات متناسب با نیازها، موجب ایجاد یک رابطه عمیق و قوی با مشتری می‌شود. ارائه خدمات و فروش محصول با در پیش گرفتن ایجاد یک ارتباط معنی دار با مشتری، این امکان را می‌دهد که گروهی از مشتریان وفادار بسازید.

۲- تبادل ایده با همکاران

شبکه سازی در کسب و کار، فرصتی عالی برای تبادل ایده‌ها و دانش را ایجاد می‌کند. به بیان دیگر می‌توانید بدون اینکه آزمون و خطا کنید، دانش خود را گسترش دهید و از تجربه دیگر صاحبان کسب و کار استفاده کنید. به بیان دیگر می‌توان با نگاهی دیگر به مسائل نگاه کرد و با سرعت بیشتری برای مشکلات راه حل پیدا کرد. سمینارها و فضاهای کار اشتراکی، مکان‌های مناسبی برای شبکه سازی با افراد حرفه‌ای است.

۳- ایجاد فرصت‌های بهتر

شبکه سازی در کسب و کار و ایجاد روابط مثبت، فرصت‌های سودآوری مثل؛ سرنخ‌های مشتری، مشارکت، سرمایه‌گذاری مشترک و فروش دارایی‌ را به‌وجود می‌آورد. این فرصت‌ها تنها در صورتی که سراغ افراد همسو و هم هدف با دیدگاه تجاری خود بروید، اتفاق می‌افتد.

۴- ایجاد شهرت برند در بازار

شبکه سازی، کسب و کار شما را از یک شرکت معمولی به یک برند قابل اعتماد تبدیل می‌کند. ارتباطات، بستری برای نمایش تخصص و برتری‌های یک کسب و کار است و به شهرت مثبت کمک می‌کند. انتقال ارزش منحصربه‌فرد کسب و کار و برجسته شدن آن در یک بازار شلوغ نیز از تسهیلات شبکه سازی است.

۵- افزایش بودجه کسب و کار

افزایش بودجه یکی از پارامترهای گسترش در کسب و کار است. شبکه سازی با سرمایه‌گذاران و ایجاد ارتباط با مدیران موسسات مالی می‌تواند منجر به تامین منابع مالی کسب و کار شود. تنها با ایجاد این ارتباطات است که می‌توان افرادی را برای سرمایه‌گذاری در کسب و کار، پیدا کرد.

۶- ایجاد اعتماد و اطمینان

شرط موفقیت دراز مدت یک کسب و کار جلب اعتماد مشتریان و کارآفرینان است. در واقع کسب و کارها باید شرایطی را فراهم کنند که مشتریان و سرمایه‌گذاران به آن‌ها اعتماد کنند. شبکه سازی مبتنی بر اعتماد و اطمینان، احساس امنیت را در مشتری و سرمایه‌گذار تقویت می‌کند که نتیجه آن ایجاد تعاملات مثبت بین کسب و کار و مشتری و سرمایه‌گذار می‌شود.

راه های شبکه سازی در کسب و کار چیست و چه مزیت هایی دارد؟
راه های شبکه سازی در کسب و کار چیست و چه مزیت هایی دارد؟

۷- نوآوری از طریق همکاری

شبکه سازی بستر مناسبی برای نوآوری فراهم می‌کند. با برقراری ارتباط با افراد یا سازمان‌هایی که دارای مهارت‌های گسترش کسب و کار هستند، می‌توان راه‌حل‌های خلاقانه را پیدا کرد. راه‌حل‌ها همیشه برای رفع یک مشکل نیستند بلکه می‌توان از طریق آن، راهی برای ورود به بازارهای جدید باز کرد.

۸- سازگاری و انعطاف پذیری

شبکه سازی در کسب و کار و ارتباط با متخصصان با تجربه، شرایط را برای انعطاف پذیری در کسب و کار فراهم می‌کند. ارتباط معنی دار با افراد دارای تجربه، می‌تواند کسب و کار را در زمان چالش‌ها و تغییرات راهنمایی کند. همچنین ارتباطات مثبت است که می‌تواند اعضای موثر در بیزینس را در زمان شکست‌ها پشتیبانی کند.

۹- ایجاد روابط با کیفیت با مشتریان

بازاریابی ویروسی، تنها با ایجاد روابط با کیفیت با مشتریان اتفاق می‌افتد. آن‌ها کسب و کار شما را به هر شخصی که ممکن است به محصولات یا خدمات شما نیاز داشته باشد، توصیه می‌کنند. سرنخ‌هایی که از این ارتباطات به دست می‌آیند، از کیفیت بیشتری برخوردار هستند و نقش مهمی را در رشد تصاعدی کسب و کار ایفا می‌کنند.

۱۰- افزایش اعتماد به نفس

شبکه سازی و تعامل با مشتریان یا همکاران (غریبه‌ها) به افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کند. اعتماد به نفس مهمترین مهارتی است که باید صاحب یک بیزینس آن را کسب کند. زیرا رشد شرکت به مهارت‌های گفتگو و ایجاد روابط و نگهداری آن‌ها بستگی دارد.

چگونه برای کسب و کار شبکه سازی کنیم؟
چگونه برای کسب و کار شبکه سازی کنیم؟

چگونه برای کسب و کار، شبکه سازی کنیم؟

هرکدام از کسب و کارها به شیوه خود اهداف بخصوصی را دنبال می‌کنند. رسیدن به اهداف کسب و کار ملزم به این است که تمام کسانی‌که در آن بیزینس مسئولیت‌هایی را برعهده دارند، شبکه سازی کنند. برای عملکرد بهتر در شبکه سازی و برقراری ارتباطات می‌توان یک فرد را که مهارت‌های ارتباطاتی قوی دارد و مهارت مذاکره را می‌داند را به عنوان سرپرست تیم انتخاب کرد. سرپرست انتخابی می‌تواند مانند یک کوچ به اعضای تیم بیزینس، آموزش دهد و یک رویکرد استراتژیک برای شبکه سازی ایجاد کند. این فرد می‌تواند تلاش‌های آن‌ها برای ایجاد ارتباطات را با اهداف کلی کسب و کار همسو کند. اساسا استراتژی شبکه سازی در کسب و کار بر پایه غلبه بر اضطراب اجتماعی و اشتیاق در برقراری ارتباط با افراد است.

شبکه سازی و برقراری ارتباطات کمی ترسناک است. به‌خصوص برای کسانی که درون‌گرا هستند یا تازه‌ وارد صحنه کسب و کار شدند. سرپرست تیم می‌تواند جلساتی شخصی‌سازی شده برای این افراد ارائه دهد تا بتوانند راه‌های ارتباط سازی و ایجاد اعتماد را یاد بگیرند. آموزش شبکه سازی باید متمرکز روی آموزش تکنیک‌هایی نظیر گوش دادن فعال و آداب روابط سازی، برگزار گردد. این مهارت‌ها به افراد قدرت می‌دهد تا در فرصت‌های شبکه‌سازی تأثیرات ماندگاری داشته باشند.

بهبود مستمر رفتار و آداب و بروز کردن تکنیک‌ها توسط سرپرست است که می‌تواند بازخوردهای بهتری را در طولانی مدت به ارمغان بیاورد. استمرار در آموزش و تمرین، افراد را تشویق می‌کند که به تعاملات خود فکر کنند، از تجربیات دیگران بیاموزند و رویکردهای خود را اصلاح کنند. پس این مورد را در نظر بگیرید که سرپرست مانند یک مربی دلسوز باید برای تقویت مهارت‌های افراد تیم تلاش کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *