Search
Close this search box.

آموزش ChatGPT: هوش مصنوعی را برای فرایندهای بازاریابی خود اموزش دهید

آموزش ChatGPT برای فرایندهای بازاریابی

لیست مطالب

تکنولوژی نه فقط روزبه‌روز، بلکه لحظه‌به‌لحظه درحال توسعه است که در این شتاب توسعه، پیشرو بودن یک امر ضروری به حساب می‌آید. هوش مصنوعی در این رشد جایگاه ویژه‌ای به خود اختصاص داده است که در میان ابزارهای امروزه، انحصارا OpenAI که مدل زبانی ChatGPT را توسعه داده است، محبوبیت چشمگیری را در صنایع مختلف کسب کرده است. در این مقاله، سعی کردیم مراحل کلیدی آموزش ChatGPT برای تبدیل آن به دستیار شخصی فرایند‌های مارکتینگ و بازاریابی خود را گرداوری کنیم. شماهم از این تحول بزرگ در کسب و کار خود غافل نشوید و از امکانات هوش مصنوعی برای بهبود مسیر بازاریابی استفاده کنید.

 

آشنایی ابتدایی با ChatGPT

قبل از اینکه به راهنمای اصلی برسیم، درک اصول اولیه ChatGPT بسیار مهم است. این مدل زبانی از یادگیری عمیق برای تولید متن شبیه انسان بر اساس ورودی که دریافت کرده، استفاده می‌کند. چت جی‌پی‌تی که روی طیف وسیعی از متون اینترنتی آموزش دیده است، می تواند برای کاربردهای خاصی تنظیم شود و آن را به‌نوعی به یک دستیار ۲۴ ساعته برای فرایند‌های بازاریابی تبدیل کند. برای شروع، پس از انتخاب مدل و سایز هوش مصنوعی، درک قابلیت‌ها و محدودیت‌های آن نکته‌ای ضروری است که به شما کمک می‌کند دستیاری متناسب با نیازهای خود ایجاد کنید.

 

پس از اینکه مدل و سایز را انتخاب کردید و به‌درستی قابلیت‌ها و محدودیت‌های آن را شناختید، نوبت به آموزش دادن یا به بیانی دیگر Train کردن هوش مصنوعی است؛ اما قبل از این مرحله، باید ابتدا داده‌هایی که برای آموزش نیاز دارید را جمع‌آوری کنید.

 

آماده سازی داده ها برای آموزش ChatGPT

داده‌ها، مایه حیات هر مدل یادگیری ماشینی هستند و ChatGPT نیز از این قاعده مستثنا نیست. این داده ها ممکن است شامل تعاملات گذشته مشتری، سوالات متداول یا اطلاعات خاص صنعت باشد. پاکسازی و پیش‌پردازش داده‌ها مراحل مهمی برای اطمینان از یادگیری مدل از یک مجموعه داده منسجم و قابل اعتماد هستند. با گردآوری اطلاعات مناسب، زمینه را برای آموزش که با اهداف بازاریابی شما همسو است، فراهم می‌کنید.

آماده سازی داده ها برای آموزش ChatGPT

نکته بسیار مهم در جمع‌آوری و آماده‌سازی داده‌ها این است که داده‌ها ویژگی‌های زیر را حتما داشته باشند:

  • داده‌ها تا جای ممکن به‌روز و جدید باشند
  • بیشترین ارتباط را با اهداف بازاریابی شما داشته باشند
  • حتما از صحیح بودن داده‌ها اطمینان حاصل کنید
  • تا جای ممکن داده‌ها را ساده‌سازی کنید تا فهم آن برای هوش مصنوعی سریع‌تر باشد

بسیاری معتقدند که هنگام جمع‌آوری داده برای هوش مصنوعی، بهتر است فکر کنید که می‌خواهید اطلاعات تخصصی کسب و کار خود را به یک کودک ۵ ساله توضیح دهید! در این حد باید اطلاعات شفاف و قابل درک باشند تا دقیقا به هدفتان برسید. اگر این کار را نکنید، ممکن است زحمت شما برای آموزش هوش مصنوعی بیشتر شود.

 

انتخاب هدف از آموزش ChatGPT

حالا که داده‌های مورد نظر خود را دارید، باید ببینید این هوش مصنوعی که در مقابل شما است، قرار است به چه دستیاری تبدیل شود؟ آیا قرار است به یک چت بات برای پشتیبانی امور مشتریان تبدیل شود؟ آیا می‌خواهید با بررسی و آنالیز رقبا، به شما پیشنهادات بهتر بازاریابی بدهد؟ شاید هم برای تولید محتوای خلاقانه‌تر، نیاز به یک دستیار هوش مصنوعی دارید؟ انتخاب شما هر چیزی که باشد، فرایند آموزش تفاوتی ندارد، بلکه داده‌خورانی به هوش مصنوعی متفاوت خواهد بود.

 

در قدم بعدی که داده‌خورانی است، باید سعی در ایجاد مکالمات جذاب و موثر در کنار طراحی متفکرانه داشته باشید. ای یعنی باید از اصول طراحی مکالمه برای اطمینان از تعامل باChatGPT  به‌طوری که هوش مصنوعی دچار سردرگمی نشود و هدف شما را به‌راحتی درک کند است.

انتخاب هدف از آموزش ChatGPT

در این مسیر می‌توانید عواملی مانند قصد کاربر، زبان طبیعی و گنجاندن شخصیت برند را در نظر بگیرید. ایجاد یک تجربه کاربری مثبت از طریق مکالمات طراحی‌شده به خوبی می‌تواند اثربخشی برنامه های کاربردی مبتنی بر ChatGPT  شما را به طور قابل توجهی افزایش دهد. برای درک بهتر این موضوع چند مطالعه موردی را مثال می‌زنیم:

 

  • اگر پرسونای مخاطب شما بازه‌ی سنی بالای ۴۰ سال دارند، حتما این را به هوش مصنوعی گوشزد کنید.
  • سلیقه پرسونای مخاطب و سوالات احتمالی او درباره محصولات مختلف را در داده‌های خود به هوش مصنوعی بدهید.
  • اگر در حال طراحی هوش مصنوعی هستید که نقش چت بات را ایفا کند، به او آموزه‌های لازم درباره نحوه ارائه پاسخ به مشتری را بدهید. (مثلا بگویید کامل باشد، کوتاه باشد، ساده باشد، یا ترکیبی از همه این موارد باشد)

 

نظارت عملکرد و بهینه‌سازی برای بهره‌وری بیشتر

پس از اینکه ChatGPT کسب و کار خود را آموزش دادید، نوبت به این می‌رسد که با استفاده در فضای واقعی کسب و کارتان و گرفتن بازخوردهای مختلف، علاوه بر نظارت مداوم بر عملکرد آن، سعی در به‌روزرسانی آن برای بهره‌وری بیشتر داشت. در دنیای پویای بازاریابی، کارایی حرف اول را می‌زند. بهینه‌سازی مدل‌های ChatGPT برای عملکرد، پاسخ‌های به‌موقع و دقیقی را تضمین می‌کند.

نظارت عملکرد و بهینه‌سازی هوش مصنوعی

  • نکته ۱: اگر هوش مصنوعی که ایجاد کردید، چت بات برای ارائه خدمات مشتریان در هنگام تعامل با کسب و کار شما است، قبل از اینکه نسخه نهایی را در دسترس مشتریان، حتما با سناریو‌های مختلف آن را تست کنید و خروجی‌ها را آنالیز کنید تا مطمئن باشید همه چیز درست پیش می‌رود.
  • نکته ۲: اگر هوش مصنوعی که آموزش دادید، دستیار آنالیز رقبا و پیشنهاد ترند‌های بازاریابی است، بعد از پیاده‌سازی پیشنهادات آن، به‌دقت خروجی‌ها را بررسی کنید تا افزایش یا کاهش آمار ارقام را تحلیل و پیشنهادات هوش مصنوعی را بهینه‌سازی کنید.
  • نکته ۳: با کوچک‌ترین بروزرسانی‌ها در کسب و کارتان، دستیار هوش مصنوعی نیز باید بروزرسانی شود، چرا که ممکن است در برخی فرایندها تداخل ایجاد کند.

نمونه درخواست (Prompt) بازاریابی برای کمک به آموزش ChatGPT

اگر می‌خواهید بعد از بررسی تمام مراحل شروع به‌کار با ChatGPT کنید و آموزش‌های آن را ارسال کنید، اما هنوز نمی‌دانید چطور، نمونه درخواست‌های زیر بتواند ایده‌ کافی را به شما بدهد. هر یک از پرامپت‌های زیر را می‌توانید با جایگزین کردن اطلاعات کسب و کار خود به جای موارد داخل پرانتز، برای خودتان شخصی‌سازی کنید.

 

آموزش ChatGPT برای ایجاد پرسونای کسب و کار

با شناسایی عوامل کلیدی خریداران در صنعت (نام صنعت خود)، یک طرح کلی از فرصت‌های بالقوه برای بازاریابی و رشد کسب و کار ارائه بده. در این گزارش، جزئیات تراکم جمعیت مشتریان، نیاز مصرف کنندگان و هر اطلاعات دیگری که تاثیر‌گذار است را جایگذاری کن.

تولید ایده برای کمپین‌های مختلف

برای اجرای کمپین برای (مناسبت مورد نظر) نمونه متن ایمیل و ایده‌های طراحی پیشنهاد بده. بر اساس دستورالعمل‌های برند عمل کن (این دستورالعمل‌ها را درصورتیکه قبلا به‌ هوش مصنوعی نداده‌اید، ارائه بدهید) و با الهام از برخی تم های فرهنگ عامه، ایده‌های جذاب ارائه بده.

آموزش ChatGPT برای بازنشر محتوا

در اینجا متنی از یک پست وبلاگ در مورد کتاب دارم: (متن مورد نظر را اضافه کنید). آن را اصلاح کن تا در محدودیت کاراکتر (تعداد کاراکتر مورد نظر برای محل انتشار) جای بگیرد. مطمئن شو که پیام اصلی و لحن دست نخورده باقی می‌ماند، اما از اختصارات می‌توانی استفاده کنی.

آموزش ChatGPT برای ایجاد میم مربوط به برند

پنج میم در مورد ایده (توضیحات ایده را بنویسید) بساز. این میم‌ها را برای (توضیح مخاطب هدف) قابل ارتباط کن و برای بامزه‌تر شدن آن‌ها کپشن پیشنهاد بده.

نمونه پرامپت آموزش ChatGPT

نوشتن تگ های عنوان و توضیحات متا

یک تگ عنوان و توضیحات متا برای پست وبلاگ در مورد (موضوع محتوا) بنویس. تگ عنوان باید جلب توجه کند و توضیحات متا باید خلاصه‌ای از پست وبلاگ را ارائه دهد.

آموزش ChatGPT برای یافتن منابع مرتبط

لیستی از منابع قابل اعتماد را ارائه بده که در آنها بتوانم در مورد (موضوع مورد نظر) بیشتر بیاموزم. این منابع می توانند شامل کتاب، مقاله، خبرنامه، رهبران فکری یا فیلم های آموزشی باشند.

ویرایش و تصحیح محتوا

این پست وبلاگ (متن مورد نظر را وارد کنید) را بررسی کن و هرگونه اشتباه املایی یا گرامری دارد بررسی و اصلاح کن. ویرایش‌های لازم را برای بهبود متن از نظر خوانایی، ایده‌ها، تکرارها، استدلال‌های منطقی و ارتباط متنی انجام بده.

پیشنهاد می‌کنیم برای مطالعه بیشتر درباره هوش مصنوعی و استراتژی‌های سئو و محتوا، مقاله‌ای که با قبلا درباره آن نوشتیم را بخوانید.

ChatGPT دستیار نهایی کسب و کار شما

در دنیای بازاریابی دیجیتال که یک دنیای همیشه رو به جلو و درحال تغییر است، پذیرش فناوری‌های نوآورانه برای پشت سر گذاشتن رقبا ضروری است. هوش مصنوعی OpenAI که با نام ChatGPT شناخته می‌شود، با قابلیت‌های پردازش زبان طبیعی خود، ابزاری قدرتمند برای بازاریابانی است. با دنبال کردن مراحلی که در این راهنما برای آموزش ChatGPT آوردیم و همچنین نمونه‌ درخواست‌هایی که می‌توانید برای آموزش ChatGPT به او بدهید، می‌توانید دستیار نهایی کسب و کار خود را برای أمور بازاریابی دیجیتال، بسازید!

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *